На чому не можна економити при купівлі меблів?

Категорії
Зміст
  1. Бренд
  2. Меблі у вітальню
  3. Кухня
  4. Системи зберігання
  5. Дзеркала
  6. Ліжка
  7. Які меблі купувати не потрібно?
Меблеві салони пропонують покупцям широкий асортимент товарів в різному ціновому діапазоні. Серед них можна знайти досить недорогі вироби і без зайвих фінансових витрат повністю обмелювати квартиру, заміський будинок чи офіс. Однак чи завжди розумною є така економія? Чи довго прослужать меблі економ-класу? Чи не доведеться Вам вже через короткий проміжок часу їх ремонтувати або взагалі купувати нові меблі? Давайте дізнаємося, на що потрібно звернути особливу увагу.
 

Бренд

Це як раз НЕ найважливіше. Іноді вартість виробів популярних марок на порядок вища за аналогічні моделі менш «розкручених» виробників. При цьому основною складовою такої високої ціни є не собівартість матеріалів чи складність роботи, а витрати на рекламу. У той же час існує маса маловідомих вітчизняних і зарубіжних фабрик, які випускають меблі хорошої якості за прийнятною ціною.

Меблі у вітальню

Вітальня – це обличчя квартири і тут все повинно бути на вищому рівні. Перш за все – зовнішній вигляд меблів. Не варто купувати дешеві, типові гарнітури з недбалою обробкою. Краще виберіть красиві, витримані в єдиному стилі комплекти з продуманим до дрібниць дизайном, який буде гармонійно поєднуватися з дизайном всієї кімнати.

Підберіть дивани, крісла або м’які куточки для зони відпочинку з щільною оббивкою зі шкіри, яка легко миється, жаккарду або мікрофайбру. Флок, віскоза, поліестер коштують набагато дешевше, але, на жаль, швидко протираються, накопичують пил, мають низькі показники вологостійкості. Поролоновий наповнювач диванів вже в перший рік експлуатації починає просідати і втрачати форму. А ось натуральний і синтетичний латекс міцний, надійний, добре витримує постійні механічні навантаження, гіпоалергенний.

Якщо плануєте використовувати диван ще й як спальне місце, то важливо приділити увагу механізму трансформації. Досить дорога система викочування «пантограф» виправдовує свою вартість простотою в експлуатації і довговічністю. Додаткова перевага – мінімальний контакт з покриттям підлоги при розкладанні, що дозволяє захистити його від подряпин і вм’ятин.

Кухня

Кухонний гарнітур, виготовлений за індивідуальним проектом – задоволення не з дешевих. Але подібні витрати абсолютно виправдані. При його створенні враховуються розміри і планування приміщення, розташування труб і розеток, наявність і кількість побутової техніки. Правильно підібрана конфігурація шаф дозволить приховати дрібні дефекти стін, раціонально використовувати виступи, ніші, кути.

Системи зберігання

Шафи-купе ідеально підходять для компактного розміщення маси речей – від одягу і взуття до дрібної побутової техніки. Головне – не економити при виборі елементів внутрішнього наповнення. Від цього залежить функціональність виробу в цілому. Поряд з традиційними полицями, ящиками, штангами можна доповнити шафу висувними полицями для аксесуарів, багаторівневими викотними кошиками, кріпленнями для праски і прасувальної дошки, нішами з сушарками для взуття, торцевими вішалками і т.д.

На замітку: надійні кулькові напрямні для ящиків витримують в два рази більше навантаження, ніж роликові. Сприяють плавній, безшумній роботі. Для безпечної і комфортної експлуатації шаф-купе необхідно подбати про підбір надійних елементів фурнітури дверей. Оптимальними варіантами є:

  • алюмінієві профілі та направляючі з анодованим або ПВХ-покриттям. Легкі, довговічні, не вигоряють на сонці, естетично привабливі, ергономічні.
  • симетричні ролики з підшипниками для запобігання шуму при відкритті. Забезпечують установку дверей без перекосів і її злагоджену, чітку роботу.
  • при наявності більше двох стулок – сталеві стопори для надійної фіксації відкритих дверних полотен;
  • силіконові ущільнювачі з м’якими щіточками – шлегелями для захисту корпусу шафи від ударів.

Дзеркала

Дзеркальні і скляні елементи служать не просто ефектною прикрасою шаф, гардеробних, сервантів. З їх допомогою можна візуально збільшити площу кімнати, зробити її світлішою і просторішою. Головна проблема при цьому – крихкість матеріалу. Випадково розбите дзеркало не тільки зіпсує зовнішній вигляд меблів. Його осколки можуть завдати серйозної шкоди всім мешканцям квартири. Щоб убезпечити себе і близьких, рекомендуємо придбати меблі з дзеркальним, прозорим, матовим або кольоровим склом триплекс. Навіть при сильному ударі його дрібні частини не розлітаються по приміщенню, а залишаються на плівці між міцно з’єднаними між собою шарами.

Для порівняння: вартість дзеркал, виготовлених за технологією триплекс в 1,5-2 рази вища, а міцність більша в 5-6 разів.

Ліжка

Запорука повноцінного відпочинку і здорового сну – правильно підібране ліжко. Одним з головних критеріїв якості є наявність ортопедичного каркасу гратчастої конструкції. До його переваг в порівнянні з стандартними суцільними каркасами відносяться:

  • пропорційний розподіл навантаження;
  • вільна циркуляція повітря. Забезпечується постійне провітрювання матраців, що запобігає появі цвілі і пилових кліщів;
  • лікувально-профілактична дія на організм.

Двоспальні вироби з функцією регулювання дозволяють коригувати жорсткість кожної зони каркасу індивідуально для кожної людини. Ціна пластикових ортопедичних каркасів на 10% вища за звичайні, дерев’яних – на 15-20%.

Які меблі купувати не потрібно?

На завершення пропонуємо короткий список характерних недоліків меблевих виробів. Якщо обрана модель володіє хоча б одним з них, то від купівлі краще утриматися:

  • різкий, яскраво виражений запах хімікатів;
  • великі, нерівномірні зазори на стиках;
  • патьоки клею, лаку, фарби;
  • недбало виконана задня стінка виробів;
  • слабо закріплені ручки;
  • дешева пластикова фурнітура;
  • ящики без доводчиків, повністю висуваються або, навпаки – випадають;
  • помітні на боковинах корпусних меблів кріпильні деталі;
  • шорсткі, з подряпинами або вм’ятинами дерев’яні фасади;
  • вироби з ДСП без захисної кромки;
  • відсутність сертифікатів відповідності технічним і екологічним стандартам.
Коментарі
Поки немає відгуків
Написати коментар
Ім'я*
Email
Введіть коментар*